Nálunk az amerikai palacsinta nagy népszerűségnek örvend és nincs az a mennyiség, ami reggelire ne fogyna el :D. Szerencsére rengeteg variációban elkészíthető, különböző öntetekkel, gyümölcsökkel, éppen amihez kedvünk van. Ehetjük sósan vagy édesen, de natúran is biztos hogy elfogyasztjuk..egyre azonban figyeljünk oda, függőséget okoz! Jó majszolást mindenkinek.
Elkészítése: A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és sütőport összekeverjük. Külön tálban a tojást a tejben elkeverjük. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojásos-tejes masszát, majd az olvasztott vajat. Nagyon alacsony hőfokon, lehetőleg teflon serpenyőben süssük, akkor nem kell alá semmi plusz.
Amire figyeljünk:
- A tészta állaga sűrűbb a hagyományos palacsintáénál, ettől ne ijedjünk meg, sőt akkor tudjuk hogy jó.
- Ha nem teflon serpenyőt használunk, a tészta leragadhat, így ez esetben célszerű a palacsinták alá pár csepp olaj vagy vaj.
- Sütés közben úgy tudjuk megállapítani,hogy fordítani kell, hogy a tészta tetején apró lyukacskák/buborékok keletkeznek.
- Mindig alacsony lángon süssük. csak így nem ég oda. :)
Végezetül tálalhatjuk mézzel leöntve, piros gyümölcsökkel megpakolva vagy csokiöntettel és tejszínhabbal. De ehetjük sósan is, szalonnával- tükörtojással. Ennek már csak a képzeletünk és adott étvágyunk szabhat határt.